Creditcards vergelijken

Zomer 2019 - Zomer Vieren

Naast VISA en MasterCard zijn er vandaag de dag vele verschillende creditcard aanbieders.
Niet alleen zijn er veel verschillende aanbieders, ze bieden ook verschillende soorten creditcards aan.
Zo zijn er kaarten voor mensen die veel reizen en airmails willen sparen maar ook donatie kaarten, waarbij een klein deel van een iedere betaling wordt gedoneerd aan een goed doel.
Het is dus handig om eerst te kijken wat je echt nodig hebt en dan pas opzoek te gaan naar de juiste betaalkaart.
Online creditcards vergelijken is de beste manier om de betaalkaart te vinden die bij je past.

creditcardBetalen in het buitenland

Een creditcard gebruiken tijdens vakantie, is dat handig? Het is in elk geval een stuk makkelijker dan rondlopen met contant geld. Veel mensen denken dat het gebruik van een creditcard erg duur is, met name in het buitenland. Eigenlijk hoeft het gebruik van een creditcard tijdens een vakantie helemaal niet duur te zijn. Als je ervoor zorgt dat er genoeg geld op de rekening staat, betaal je amper rente over het gebruik van de kaart. Gaat het een keer fout, je raakt bijvoorbeeld je pinpas en contant geld kwijt, dan kan je altijd nog terugvallen op de kaart.
Veel mensen bewaren een creditcard daarom op een speciale plek, voor noodgevallen.

Creditcard of een debitcard?

Een creditcard heeft eigenlijk maar een groot nadeel. De rente kan oplopen en op een gegeven moment moet je betalen.
Gelukkig is er ook een ander type betaalkaart, waar je dit probleem nooit mee zult hebben. De debitcard. Eigenlijk is de debitcard precies hetzelfde, alleen dan omgekeerd.
Je kan met een debitcard namelijk nooit in het rood gaan, je moet altijd in de plus staan, door geld op de betaalkaart te storten.
Verder heeft een debitcard alle voordelen van een creditcard. Zet er enkele honderden euro’s noodgeld op voor een vakantie. Of geef de kaart aan je dochter die net wat te graag winkelt. Een debitcard is zelfs te verkrijgen als je een BKR notitie hebt. Raak je de kaart echter kwijt, dan ben je ook het geld kwijt. Dat nadeel heeft men niet met een creditcard.

5.00 avg. rating (96% score) - 1 vote