Opkopen bedrijfsauto

Zomer 2019 - Zomer Vieren

Veel bedrijven houden zich bezig met het opkopen bedrijfsauto’s. Ben jij opzoek naar iemand die bedrijfsauto’s opkoopt, dan is dit artikel een uitstekende methode om je te helpen met het vinden van zo’n opkoper. Je zou natuurlijk in Google eens kunnen intypen ‘opkopen bedrijfsauto’, maar daarbij vind je vaak niet direct alle informatie. Lees dus gerust eens verder om de beste opkoper te vinden.

BPM-doorschuifregeling

bedrijfsautoAls je een bedrijfsauto verkoopt aan een andere ondernemer dan is er sprake van een BPM-doorschuif regeling. Is de bedrijfsauto nog niet ouder dan 5 jaar dan moet je de verkoop volgens de regels uitvoeren en de belastingdienst goed informeren over het verkoop van jouw auto.

Vaak zullen opkopers van bedrijfswagens dit deel op zich nemen. Dit houdt in dat het bedrijf dat zich bezighoudt met het opkopen van bedrijfsauto’s dit werk op zich neemt en voor jou al het papierwerk regelt en de berekeningen doet. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over hoe alles precies gedaan moet worden en als alles correct afgehandeld wordt.

Snelle verkoop

Gebruik maken van bedrijven die auto’s inkopen is niet alleen handig voor het papierwerk maar ook voor een snelle verkoop. Deze bedrijven vind je namelijk snel met een autoveiling waar je tegenwoordig niet alleen particuliere auto’s mee kan verkopen maar ook bedrijfsauto’s. Je schrijft je voertuig in en iedereen die geïnteresseerd is in het opkopen jouw voertuig wordt benaderd met jouw veiling. Omdat deze bedrijven slechts 24 uur de tijd hebben om een beslissing te maken en een bod te doen zal je binnen de kortste keren een mooie prijs aangeboden krijgen.

Na afloop van de 24 uur krijg jij het hoogste bod te zien, het is dan geheel aan jezelf als je hiermee akkoord gaat of niet.

Eerlijke prijs

Wil je jouw bedrijfsauto verkopen voor de beste prijs? Dan is het misschien het beste om jouw bedrijfsauto te verkopen een iemand die zich bezig houdt met het opkopen bedrijfsauto. Dit omdat er bij het verkoop aan een particulier vaak extra kosten zijn voor zowel de koper als voor de verkoper. Een andere ondernemer heeft deze kosten niet waardoor het bedrag voor beide partijen zo laag mogelijk gehouden kan worden en beide partijen genoeg winst halen uit de verkoop.

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes