Recept met venkel en aardappel

Zomer 2019 - Zomer Vieren

Een lekker bijgerecht van venkel en aardappel. Het is mogelijk het bijgerecht van venkel en aardappel een dag voor het opdienen klaar te maken. Het moet dan wel in de koelkast afgedekt worden bewaard en worden verwarmd in de oven op circa 190 graden Celsius in 20 minuten. De onderstaande hoeveelheden zijn voor vier personen. Het bevat circa 410 calorieën per portie en de bereidingstijd duurt een uur, waarvan 45 minuten wachttijd.

Ingrediënten:

  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 2 venkelknollen in dunne plakken gesneden
  • 2 geperste tenen knoflook
  • Een beker slagroom van 250 milliliter
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bijgerecht van venkel en aardappel bereiden

 venkelVerwarm allereerst de oven voor op 200 graden Celsius. Voor de bereiding is ook een ovenschaal met een doorsnee van 26 centimeter nodig. Zorg dat een dergelijke schaal aanwezig is, alvorens je start met het bereiden van het bijgerecht van deze groente en aardappel.

Schil de aardappelen in dunne plakjes. De dungesneden venkelknol kan samen met de aardappelplakken in de ovenschaal worden gelegd. Het is de bedoeling deze te stapelen. Stapel de ingrediënten als volgt in de ovenschaal, namelijk aardappel venkel peper zout knoflook, aardappel. Let wel op dat je niet te veel zout, peper en knoflook gebruikt. Het is de bedoeling dat het gerecht gelijkmatig wordt verdeeld.

Schenk vervolgens de slagroom over de ingrediënten in de ovenschaal en besprenkel de ovenschaal met geraspte Parmezaanse kaas. Dek tot slot de ovenschaal af met aluminiumfolie. Zet vervolgens de ovenschaal voor 45 minuten in de oven. Haal na circa 35 minuten in de oven te hebben gestaan, de folie van de ovenschaal. Hierdoor ontstaat een knapperige bovenkant wat het bijgerecht met venkel en aardappel helemaal afmaakt.

Lekker met kabeljauw

Het bijgerecht van venkel en aardappel is heerlijk bij een stuk kabeljauw. Aangeraden wordt om er een lekker stuk vlees of vis bij te serveren. Eet smakelijk en laat ons weten of het bijgerecht van venkel en aardappel heeft gesmaakt.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes