Isolatiemateriaal kiezen

Zomer 2019 - Zomer Vieren

Bij het isoleren van uw woning is vaak de grootste vraag: welk isolatiemateriaal is het beste? Er zijn namelijk tal van mogelijkheden met elk hun eigen voordelen en nadelen. Om u wat overzicht te geven staan hier een aantal van de meest gangbare isolatiematerialen op een rijtje.

Synthetisch isolatiemateriaal

isolatie materiaalTen eerste is polyurethaan, beter bekend als PUR, één van de meest efficiënte isolatiematerialen te koop. Dit is te krijgen als schuim of als platen, waar platen de meest gangbare vorm is, welke relatief gemakkelijk te installeren en te verwijderen zijn. Een andere soort isolatieplaat is geëxtrudeerde polystyreen, ook wel XPS genoemd. Het is verwant aan het bekende piepschuim, maar XPS heeft een andere structuur en is drukvast, waardoor het ook geschikt is als vloerisolatie.

Een goedkopere optie is glaswol. Dit materiaal wordt voornamelijk gemaakt van glasscherven, waardoor er bij verwerking van het materiaal beschermende kleding wordt aangeraden. De prijs is echter weer een pluspunt. Daarna is het makkelijk te plaatsen en is het brandveilig. Het is recyclebaar en wordt gewonnen uit reststoffen.

Groen isolatiemateriaal

Wie milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft doet er goed aan om groen isolatiemateriaal aan te schaffen. Ten eerste is er hennep als isolatiemateriaal. Dit materiaal is de laatste jaren sterk in opkomst. Hennep is natuurlijk en milieuvriendelijk materiaal, zonder schadelijke stoffen. Het heeft een middelhoge isolatiewaarde en wordt aangeleverd in de vorm van platen of rollen. De prijs is echter een minpunt.

Een ander natuurlijk isolatiemateriaal is schapenwol. Dit materiaal is tevens 100% natuurlijk en kan prima vocht reguleren. Daarnaast kan schapenwol schadelijke gassen in huis neutraliseren, waardoor de lucht gezonder wordt. Ook hierbij is de prijs een minpunt. Ten slotte is gerecycled katoen een optie. Dit wordt voornamelijk gemaakt van oude kleding dat niet hergebruikt kan worden. Katoen heeft als eigenschap dat het warmte- en geluidsisolerend werkt en tevens vocht prima kan reguleren.

Het isoleren van uw woning kan vele voordelen met zich meebrengen, zowel in uw woongenot als in uw portemonnee. Een professioneel isolatiebedrijf kan u helpen met het kiezen van het beste isolatiemateriaal dat past bij uw woning. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en ontdek de mogelijkheden.

5.00 avg. rating (97% score) - 2 votes