Klimrozen snoeien

Zomer 2019 - Zomer Vieren

Klimrozen snoeien is een onderwerp waar veel discussie over is. Deze discussies gaan met name over de periode wanneer de rozen gesnoeid moeten worden. Er bestaan heel veel soorten rozen. De rozen die voornamelijk in de tuinen te zien zijn struikrozen, daarnaast zijn klimrozen, wilde rozen en stamrozen een aantal soorten die iedereen wel kent.

klimrozenDe rozen moeten goed groeien en ook nog jong en gezond blijven.
Hiervoor moeten de rozen op een correcte manier gesnoeid worden. Snoeien van de rozen kan op verschillende periodes gedaan worden.
De periode die wordt aangeraden om de rozen te snoeien is meestal begin maart.

Als men de bloeiperiode zoveel mogelijk wil verlengen is het aan te raden om de rozen in de zomer te snoeien. Daarnaast is het snoeien van de rozen in het najaar niet noodzakelijk. Dit heeft meer te maken met de wil van de tuinier.

Hoe klimrozen snoeien

Er zijn enkele aspecten waar men moet opletten bij het snoeien van rozen. De belangrijkste regel voor het snoeien geldt als volgt: hoe sterker de snoei des te forser de groei. De rozen worden allemaal op dezelfde manier gesnoeid. De maat van de rozen speelt hier geen rol in. Er moet met name kort worden gesnoeid doordat anders sporen van dieren op de takken kunnen achterblijven. Hierdoor moet er kort worden gesnoeid en het afval zorgvuldig worden verwijderd. Daarom wordt er over het algemeen aangeraden om te snoeien met een scherpe snoeischaar. Hierdoor voorkom je ook eventuele bacteri├źn die kunnen binnendringen.

Verder is het aan te raden om goed aangekleed te zijn tijdens het snoeien van de klimroos. Over het algemeen wordt er gebruik gemaakt van een beschermingspak tijdens het snoeien, zodat de doorns niet aan je kleding blijven haken. Er wordt ook aangeraden om handschoenen te gebruiken ter bescherming tegen de doorns.

 

 

 

5.00 avg. rating (96% score) - 1 vote