Downloaden met een nieuwsserver

Zomer 2019 - Zomer Vieren

Voordelen van downloaden met een nieuwsserver
Downloaden met een nieuwsserver kent grote voordelen ten opzichte van Torrents bijvoorbeeld. De meeste mensen die voor downloaden via een nieuwsserver kiezen doen dit vanwege de lange retentie en de hoge downloadsnelheid. De retentie wordt aangeven in dagen, hoe hoger de retentie des te langer oudere bestanden beschikbaar zijn. Met een retentie van 2.500 dagen bijvoorbeeld kun je films downloaden die meer dan 6 jaar geleden zijn toegevoegd aan de nieuwsserver.

Snel en stabiel downloaden

Een ander groot voordeel is de snelle downloadsnelheid die je kunt bereiken. Uiteraard is het wel van belang welke snelheid je internet provider doorgeeft. Geeft je provider een snelheid door van 120 Mbit bijvoorbeeld, dan kun je een passend usenet abonnement afsluiten waarmee je maximaal kunt downloaden. Zo kun je een film binnen een paar minuten downloaden. Downloaden via usenet is niet alleen snel, het is ook nog eens stabiel. Ga je aan de slag met Torrents bijvoorbeeld, dan krijg je hoe dan ook te maken met fluctuerende downloadsnelheden. Wil je hier geen last meer van hebben, dan raden wij je aan om zo spoedig mogelijk over te stappen op het downloaden via een nieuwsserver.

Nieuwsserver proberen

Bijna alle usenet providers bieden je de mogelijkheid om hun nieuwsserver uit te proberen. In de meeste gevallen is dit volledig kosteloos. Zo kun je gratis uitproberen of downloaden via usenet iets voor je is. De kans is groot dat je niet anders meer wilt en gelijk kiest voor een verlenging van je abonnement. Je kunt vervolgens elke maand profiteren van nieuw toegevoegde downloads die je op hoge snelheid kunt downloaden. Overigens kun je niet alleen films downloaden via nieuwsgroepen, maar ook software bijvoorbeeld. Nieuwsgroepen bieden je dan ook een compleet aanbod van downloads aan.  De onderstaande providers zijn gratis te proberen.

  • Eweka 1 hele week gratis testen
  • Usenet server staat bekend als de beste usenet provider te wereld, 2 weken gratis
  • Easynews zeer compleet, makkelijk in gebruik, 2 weken gratis testen
5.00 avg. rating (97% score) - 2 votes