Meer bezoekers voor je website?

Zomer 2019 - Zomer Vieren

Iedereen kan tegenwoordig een website maken. Er zijn vele programma’s waarmee je binnen enkele uren een mooie website kan maken. Je hebt dan een website maar waarom? Iedereen die een website maakt, doet dat omdat hij of zij bezoek wilt hebben. Maar hoe kom je nou aan bezoek op een website? Er zijn verschillende manieren om aan bezoek te komen.

SEO, zoekmachine optimalisatie

SEO is een Engelstalige afkorting voor zoekmachine optimalisatie. Eigenlijk is zoekmachine optimalisatie niets meer dan je website aanpassen zodat deze beter gevonden wordt door Google. Niet alleen de website moet aangepast worden, er moeten ook een aantal zaken buiten je website worden gedaan. Zoekmachine optimalisatie is te verdelen in 2 zaken.

Onpage SEO
Onpage SEO is alles wat je op de website zelf kan doen om deze beter te laten scoren. Denk hierbij aan het veranderen van de titels, headings en de teksten. Je wilt daar af en toe termen in opnemen waardoor je beter gevonden wordt door Google. Als een pagina gaat over ‘meer bezoekers krijgen’ dan kan je in de titel van de webpagina ‘meer bezoekers krijgen middels zoekmachine optimalisatie opnemen’. Deze termen moet je dan ook opnemen in de tekst, de headings en de alt beschrijving van afbeeldingen.

Offpage SEO
Offpage SEO is alles wat je kan doen om je website te laten scoren buiten de website om. Het gaat met name om het verkrijgen van goede backlinks. Gaat je website over meer bezoekers? Dan wil je af en toe een goede dofollow backlink hebben op websites die ook gaan over meer bezoekers. Backlinks zijn erg belangrijk. Maar ook social media is een graadmeter voor goede SEO. Als je een Facebook pagina hebt die je website promoot, kan dit de vindbaarheid bevorderen. Zeker als er veel interactie is. Geven mensen veel likes, delen ze je berichten? Dan is dat voor Google een signaal dat je Facebook pagina en website belangrijk zijn.

Adverteren of bezoekers kopen

Als je een commerciele website hebt, kan je, met een goed plan veel gerichte bezoekers krijgen. Zo is er Google Adword, Bing Ad’s, Facebook advertenties en vele andere manieren om heel gericht meer bezoekers te krijgen. Je kan het zo afstemmen dat alleen mensen die waarschijnlijk iets willen kopen de advertenties te zien krijgen. Het is mogelijk om voor deze pagina waar je nu dit artikel op leest, als voorbeeld, alleen te adverteren op Facebook voor mensen die meer bezoekers willen hebben. Zo is het is zelfs mogelijk om alleen mannen of vrouwen van een bepaalde leeftijd, woonachtig in een bepaalde plaats de Facebook advertenties te laten zien.

Je kan er ook voor kiezen om bezoekers te kopen. Dan betaal een klein bedrag aan een groot netwerk, dat vele websites heeft in allerlei niches. Je kiest een niche, een land en het te besteden bedrag. Zij gaan daarna de gewenste hoeveelheid bezoek doorsturen naar je website. Een van de grootste netwerken hiervoor is Growtraffic. Nergens vind je gerichter bezoek dat toch betaalbaar is.

5.00 avg. rating (96% score) - 1 vote