LG G4 scherm: scherp, kleurrijk en helderder

Zomer 2019 - Zomer Vieren

LG maakte vorig jaar indruk toen het de LG G3 presenteerde met het indrukwekkende en super scherpe 5,5-inch scherm met een QHD resolutie van maar liefst 2560 x 1440 pixels. Zijn opvolger, de LG G4, beschikt over dezelfde resolutie, maar het Koreaanse bedrijf heeft wel hard gewerkt om de beeldkwaliteit van het paneel te verbeteren.

De LG G4 beschikt namelijk over een Quantum Display die te vergelijken is met de Triluminos technologie van Sony. Om het scherm van de LG G4 zo goed mogelijk te kalibreren heeft LG samengewerkt met DCI, een bedrijf dat normaal werkt met televisie studio’s, om een bereik te behalen van 98% van de DCI standaard, wat heeft geresulteerd in accurate kleuren zonder oververzadiging. Niet dat dit overigens een probleem was, want de kleuren van het LG G3 zagen er juist wat flets uit en ook was het contrast erg laag.

LG G4 scherm heeft een Quantum Display

lgHet Quantum Display van de LG G4 lost deze problemen op. Kleuren zijn levender zonder oververzadiging en de kijkhoeken zijn perfect. Het scherm is verder een stukje helderder, maar doordat de zwartwaarden enorm zijn gezakt is het contrast een stuk groter geworden. Er zijn nog steeds wat puntjes van kritiek, want het instellen van de helderheid komt vrij precies. Wanneer je kiest voor 50% van de helderheid zakt de waarde naar 110 en dat is simpelweg te laag voor dagelijks gebruik. Ga je nog verder naar beneden dan moet je soms twee keer kijken of het scherm nog wel aanstaat.

De helderheid is dus wat beter geworden en ook heeft het scherm van de LG G4 wat minder last van zonlicht, hoewel het op die gebied nog ver verwijderd is van de concurrentie. LG heeft met zijn G4 in ieder geval een grote vooruitgang geboekt, want het scherm geeft prachtige kleuren weer en heeft perfecte kijkhoeken, hoewel we toch graag hadden gezien dat het scherm nog net iets helderder kan worden ingesteld.

In Nederland is de LG G4 officieel vanaf 30 mei beschikbaar vanaf 649 euro voor de plastic variant of 699 euro voor de LG G4 met een achterkant van leer, afgezien van de verschillende uitvoeringen zijn de specificaties van beide varianten identiek aan elkaar.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes