Lego onthult game met echt speelgoed

Zomer 2019 - Zomer Vieren

Lego, sinds kort het sterkste merk ter wereld, heeft deze maand weer twee onthullingen gedaan. Het bedrijf brengt een nieuwe game uit en gaat een samenwerking aan met de makers van Angry Birds. De Game, Lego Dimensions, verschijnt in september terwijl het nieuwe speelgoed pas in 2016 wordt uitgebracht. Op welke release zit jij te wachten?

Lego Dimensions

legoWarner Bros heeft met een trailer aangekondigd dat Lego Dimensions eraan komt. Opvallend is dat dit spel een offline speelelement heeft. Gebruikers kunnen namelijk bijbehorend speelgoed kopen en deze poppetjes ‘inscannen’ naar de online game. Overigens is deze techniek niet nieuw. Skylanders had de primeur en Disney Infinity en Amiibo van Nintendo volgden.

Lego Dimensions verschijnt op 29 september en wordt uitgebracht voor de Wii U, Playstation 3, Playstation 4, Xbox One en Xbox 360. In Amerika kost een starterspakket 99 dollar, maar wat je in Europa gaat betalen is nog niet bekend. Dit starterspakket bevat drie poppetjes (Batman, Gandalf en Wyldstyle uit de Lego film), een Batmobile, een portaal en een speelbord.

Angry Birds bouwpakketten

Lego maakte daarnaast bekend dat ze gaat samenwerken met Rovio, de uitgever van Angry Birds. Daarbij gaat het niet om een app of game, maar om speelgoed van de gekleurde vogeltjes. De bouwpakketten komen beschikbaar in de lente van 2016. Lego en Rovio kiezen voor deze periode omdat de Angry birds bioscoopfilm dan ook zal draaien. Hiermee hopen zij natuurlijk op meer verkopen.

Jill Wilfter van het bedrijf vertelt erg blij te zijn dat Angry Birds tot leven gewekt wordt met het blokken speelgoed. De game en de gekleurde vogels zijn namelijk erg bekend bij kinderen onder alle leeftijden. Het zou voor een boost voor beide merken kunnen zorgen. Op dit moment maakt Lego nog niet bekend wat voor speelgoed er verschijnt en hoeveel de bouwsets zullen kosten.

Angry Birds is allang niet meer alleen een spel voor tablets en smartphones. Rovio maakte eerder al bekend met een bioscoopfilm te komen en is bezig met een animatieserie. Daarnaast is er al veel merchandise van Angry Birds verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan snoep, frisdrank, speelgoed zoals knuffels en kleding zoals pyjama’s, rugzakken en sokken.

5.00 avg. rating (96% score) - 1 vote