Evenementen in Istanbul

Zomer 2019 - Zomer Vieren

Van filmfestival tot designweek. Een spannende voetbalwedstrijd van een van de topclubs van Turkije of een groot muziekfestival. Tijdens een stedentrip Istanbul valt altijd iets te beleven. Onderstaand een aantal leuke evenementen door het jaar heen waar je heen kan:

Istanbul Design week

istanbulVoor de hippe mensen en designers onder ons is de Istanbul Design Week erg interessant. Dit evenement vindt ieder jaar van 27 november tot en met 1 december plaats. Je hoeft hier niet alleen de mooie modellen te bewonderen, maar je kunt ook workshops bijwonen, ideeën uitwisselen en de avond met een leuk feestje afsluiten.
Vanaf 2015 wordt dit evenement in het KücükCiftlik Park gehouden dat dicht bij het Dolmabahce Paleis ligt.

Het Chill-Out festival

Dit festival wordt georganiseerd door het Turkse radiostation Lounge 102 en is echt wat voor jongeren. Erg leuk is dat jong en oud hierop afkomen en iedereen los gaat op dance, hiphop, jazz, reggae en rock. Op dit festival zal je ongetwijfeld je ogen uitkijken en kom je de coolste en hipste mensen van Istanbul tegen. Het festival is op 23 en 24 mei 2015 en een kaartje kost 110.000 Turkse Lira (zo’n €37).

Rumeli Hisari-concerten

Ben jij een cultuurliefhebber? Dan is dit evenement wat voor jou! In de maanden juni en augustus kun je in het oude Ottomaanse fort van Rumeli Hisari genieten van openluchtconcerten. Dit evenement vindt iedere avond plaats en is zeker een bezoekje waard. Zo tref je veel Arabische en Turkse muziek aan afgewisseld met pop en rock. Dit evenement is gratis.

Bosphorus Race

Dit jaarlijkse evenement vindt plaats in juli op de zeestraat tussen Europa en Azië: de Bosporus. Duizenden Turkse en internationale atleten doen mee aan deze race. De race is de jaarlijkse zwem- roei- en zeilwedstrijd van Istanbul. De sfeer in de stad is erg gezellig en de livemuziek en voorstellingen geven het evenement nóg meer sfeer. Het is een evenement waar jong en oud samen komen.

Tip: Boek je hotel op tijd, want tijdens deze evenementen kan het druk zijn in de stad.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes