Kamperen Franse Pyreneeën

Zomer 2019 - Zomer Vieren

De Franse Pyreneeën is een gebied dat vooral sportieve vakantiegangers aantrekt. Het bergachtige gebied laat tal van sporten toe in de zomer (in de winter is er natuurlijk het skiseizoen). Denken we maar aan het wandelen in de bergen, mountainbiken en het beklimmen van enkele historische cols. De echte avontuurlijke reiziger slaat zijn tentje natuurlijk op. ergens op een camping met zicht op de bergen. Het is gewoonweg het droomscenario.

Trektocht en huttentocht in de Pyreneeën

pyreneeënIndien het nog een tikkeltje spannender mag, dan is een trektocht misschien een goed idee. Er zijn verschillende mogelijkheden. Bij een huttentocht is het de bedoeling om van hut naar hut te trekken en om aldaar te slapen. het grootste voordeel is de mogelijkheid tot overnachten in dergelijke hut en er kan ook een maaltijd worden genuttigd. Op deze manier hoef je geen tent, eten en bestek mee te zeulen in de rugzak. Men kan stellen dat het een luxueuze trektocht is. Het is ook perfect mogelijk om dergelijke tocht zonder hutten te doen. Gedurende de dag stappen en als de avond valt een tentje opslaan. Uiteraard wel de regels van het gebied reserveren. Vaak is het toegelaten om te wildkamperen, maar een vuurtje stoken of het achterlaten van vuilnis is ten strengste verboden. In Zuid-Frankrijk zijn er voldoende mogelijkheden voor dergelijke tochten. Het is een prachtig gebied en ook de mogelijkheid tot het beklimmen van toppen is er. Het grootse voordeel van een trektocht in de Franse Pyreneeën is dat de moeilijkheidsgraad van de tochten vaak niet moeilijk is. Er zijn tochten die uitstekend te doen zijn voor beginners.

Kampeerspullen

Of het nu gaat over een trektocht of een normale kampeervakantie, het is steeds belangrijk om met het juiste materiaal op pad te gaan. Bij een trektocht is het bijvoorbeeld belangrijk om materialen met een laag gewicht aan te kopen. De trekzak mag uiteraard geen last zijn, daar deze constant moet worden meegezeuld. Een goede webwinkel voor allerhande materiaal is kampeerwinkeltje. Neem even een kijkje en voor je het weet is alle materiaal beschikbaar om een heus avontuur te beginnen.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes