Praag is meer dan een bierstad

Zomer 2019 - Zomer Vieren

Praag staat bekend om zijn prachtige pleinen, bruggen met authentieke beelden, het Praag‘gouden straatje’ en romantiek.
Maar Praag heeft méér te bieden dan alleen dat.
Een ander belangrijk aspect waar de stad bekend om staat is bier.
Ben jij een echte bierliefhebber?
Dan is een stedentrip Praag echt wat voor jou!
Lees onderstaande tips en maak jouw bezoek aan bierstad Praag onvergetelijk.

Tips voor je in Praag bent

Tip 1: Wist je dat Praag een bierspa heeft? Ja, het kan echt! Pivní Lázne biedt je de unieke mogelijkheid om eens een lekker bierbad te nemen, en dat midden in het centrum. De baden zijn tot 35 graden verwarmd en verrijkt met bierextracten (gist, hop etc.). Een overheerlijk biertje mag natuurlijk niet ontbreken: een biertap waar je onbeperkt bier kunt tappen is erbij inbegrepen! Zo kun je tijdens je bezoek helemaal een worden met het bierl

Tip 2: Breng een bezoek aan de Praagse bierbrouwij Novomestsky Pivovar. Hier kun je twee soorten bier proeven: licht en donker bier. Na de rondleiding en bieren geproefd te hebben, kun je ook nog eens (tegen een leuk, schappelijk prijsje) Tsjechisch eten op de brouwerij. Het unieke aan deze brouwerij is dat het hele proces handmatig gaat en de bieren niet gefilterd worden. Voor slechts 1000 CZK (€40) kan je al een 50-litervat meenemen naar huis!

Tip 3: Wanneer je lekker op het terras geploft bent en een pils wilt bestellen, zeg je natuurlijk niet ‘een biertje, alstublieft’. In Tsjechië heet een biertje een Pivo. Een bekend Tsjechisch biertje dat je zeker moet proeven is de Pilsener Urquell, alsof er een engeltje op je tong piest!

Tip 4: Spendeer een avondje in de historische bierkroeg U Vejvodu. Hier bevindt zich een bierkroeg, bierhal én een restaurant. Uniek is dat hier vers ‘tankbier’ geschonken wordt, bier vers geleverd in een tank door de Urquell brouwerij. Dat betekent dus een vers, schuimend biertje. Merk je dat je toch even een stevige bodem nodig hebt? Dan schuif je gewoon in het restaurant aan voor een goed bord Tsjechisch pubvoedsel. De traditionele accordeonmuziek zorgt voor een gezellige, ongedwongen sfeer.

5.00 avg. rating (96% score) - 1 vote