Weekendje Parijs

Zomer 2019 - Zomer Vieren

Parijs – ook wel de stad der liefde of lichtjesstad genaamd – is een publiekstrekker. ParijsJaarlijks bezoeken miljoenen toeristen de stad. Veel Nederlanders en Belgen zijn van de partij. Niet uitzonderlijk, wetende dat de prachtstad maar zo’n kleine 300 kilometer verwijderd ligt van Brussel. Niet enkel de gemakkelijke bereikbaarheid, maar ook de geschiedenis van de stad spreekt boekdelen. Een rijke cultuur, heerlijke gastronomische keuken, prachtige bouwwerken en een romantische sfeer maken van Parijs één van de mooiste plekken in Europa. In dit artikel bespreken we enkele randzaken in verband met een weekendje Parijs.

Naar Parijs

De beste manier om af te zakken naar de stad is middels een trein. Dankzij een hogesnelheidstrein sta je binnen enkele uren in Parijs Noord. In dit station kun je dan via de metro het hotel bereiken. De metro is voor de toerist de meest efficiënte en goedkoopste vervoersmiddel. Een ritje kost iets van 1,5 euro en iedere x aantal minuten komt er wel een metro stoppen aan de halte. Aan iedere bezienswaardigheid is het mogelijk om uit te stappen.

Een hotel zoeken in Parijs

Aan hotels geen gebrek in de stad. Leuk is het altijd vertoeven in het centrum van Parijs. Zo kun je ’s avonds genieten van de stadsdynamiek zonder gebruik te hoeven maken van het openbaar vervoer. We raden je aan om lopende aanbiedingen te bekijken. Er is altijd wel een hotel dat net op dit moment een leuke kamer te bieden heeft aan een verminderde prijs.

Het is geen ramp om buiten het centrum te overnachten. Wel is het dan interessant indien er een metrohalte in de buurt is. Immers, de metro brengt je binnen enkele minuten naar de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad.

Meer tips in verband met de stad der liefde kun je vinden op http://citytripjeparijs.be
Wij wensen je alvast veel plezier met het plannen van je weekendje Parijs.

5.00 avg. rating (96% score) - 1 vote