Een auto verkopen, tips en tricks

Zomer 2019 - Zomer Vieren

Je gaat je auto verkopen. Dan zijn tips erg handig. In dit artikel behandelen we een aantal punten die tijdens het verkopen van een auto vaak over het hoofd worden gezien maar toch een groot verschil kunnen maken tussen het maken van een deal of geen deal. Neem daarom alle stappen door en gebruik de tips en tricks op jouw eigen verkoop zodat ook jij een snellere auto verkoop krijgt.

Duidelijke advertentie

auto verkopenDe meest handige automobiel tips gaan vaak over de opzet van de advertentie. Bedenk hierbij aan advertenties die je tegenkomt op bijvoorbeeld Marktplaats. Zo heb je misschien zelf al gezien dat er goede en slechte advertenties bij zijn en zo kan een automobiel vaak een stuk minder aantrekkelijk lijken op de ene foto terwijl exact dezelfde auto er fantastisch uitziet op de andere foto.

Het is al lang duidelijk dat mensen gevoelig zijn voor kleine dingen die een advertentie kunnen beïnvloeden, met deze auto verkopen tips kan ook jij kopers positief beïnvloeden.

Auto verkopen tips en tricks:

  • Zorg voor foto’s die passen bij de auto die jij verkoopt, hierbij kan je een voorbeeld nemen aan auto reclameposters. Als je deze goed bestudeert zal je al snel zien dat elke soort auto voor een ander soort achtergrond gepresenteerd wordt. Kijk goed naar het verschil tussen familieauto’s, sportauto’s en bedrijfsauto’s en bepaal op basis hiervan waar jij jouw foto’s gaat nemen.
  • Was de auto goed, een glimmende auto lijkt nieuwer en beter onderhouden.
  • Haal persoonlijke eigendommen uit de auto, dit creëert ruimte binnenin de auto, heb je handige opbergvakjes die je op de foto zet? Leg er dan één herkenbaar voorwerp in waar mensen het formaat van weten (Bijvoorbeeld een spa drinkflesje) zodat de grote van dit vak goed duidelijk wordt.
  • Een van de betere auto verkoop tips; zorg voor een goede duidelijke advertentietekst, niet teveel verhalen ophangen. Gebruik opsommingstekens en dik gedrukte letters waar nodig.

Meerdere tegelijk

Nu je de dit artikel over auto verkopen tips en tricks gelezen hebt, kun je deze gaan toepassen op je advertentie. Echter moet je deze advertentie niet maar 1 keer posten; verspreid je kansen en adverteer op meerdere websites, supermarkten, sociale media enzovoorts. Hoe meer publiciteit je opzoekt hoe meer potentiele kopers een bod of mail zullen sturen.

5.00 avg. rating (96% score) - 1 vote