Het vinden van de juiste rijschool

Zomer 2019 - Zomer Vieren

Elk jaar zijn er vele jongeren en ouderen die gaan beginnen met het nemen van rijlessen. Veel van deze mensen slagen de eerste paar keer niet of zijn veel geld kwijt doordat ze niet direct de juiste rijschool hebben gekozen. Er zijn veel rijscholen per stad en zelfs per dorp, waardoor er veel keus is. Hoe kan je nou bepalen welke rijschool het beste bij jou past?

Het vinden van de juiste rijschool

rijschoolWanneer je bijvoorbeeld op zoek gaan naar een leuke rijschool Leiden zal je merken dat er meer dan 100 rijscholen zijn in Leiden. Hoe kies je tussen al die rijscholen nou de juiste uit?

Stap 1: Begin eerst met zoeken en open alle rijschool websites die je aanspreken
Stap 2: Lees de voorwaarden op de website, zijn ze er niet? Dan is het vaak al een slechte keus, lees de voorwaarden, zodat je altijd zeker weet dat alles eerlijk verloopt. Let vooral op herexamens en de regels die ze hanteren bij afname van examenpakketten.
Stap 3: Bekijk de prijs, veel zullen gaan voor de goedkoopste, maar uit ervaring blijkt dat rijscholen met tarieven van 20-30 euro per uur vaak onder de maat presteren, vaak omdat dit hobby rijleraren zijn die het alleen in het weekend of de avonduren doen. Wij raden aan wat extra neer te leggen voor een ervaren rijschool, zoals bijvoorbeeld Rijschool RijbewijsSucces. Bij deze rijscholen ligt het slagingspercentage vaak veel hoger en dit bespaart je uit eindelijk meer dan een goedkope rijschool, waar je niet direct slaagt en veel nieuwe rijlessen moet afnemen, nadat je gezakt bent.
Stap 4: Leuke rijschool gevonden? Ga dan naar de website van het CBR en zoek jouw rijschool op, een goede rijschool heeft een slagingspercentage van rond de 65 procent, bekijk ook op hoeveel mensen dit percentage is gebaseerd, een rijschool dat ervaren heeft toch zeker 100 examens afgelegd met zijn leerlingen. Wanneer het slagingspercentage rond de 80-100 procent ligt is de kans groot dat er nog maar een paar examens zijn afgelegd, let hier op! Alles is te vinden op de site van het CBR

2.67 avg. rating (63% score) - 3 votes