Debitcard of creditcart?

Zomer 2019 - Zomer Vieren

Een debitcard heeft vele voordelen die een creditcard zeker niet heeft.
Eigenlijk heeft een creditcard maar een voordeel, dat velen juist weer als een nadeel zien.
Met een creditcard kan men in het rood gaan, met een debitcard is dat echter niet mogelijk.

Debit of creditcard aanvragen?

DebitcardWie een creditcard wilt aanvragen wordt eerst test, indien men een BKR notering heeft is het niet mogelijk om voor een creditcard in aanmerking te komen.
Ook als men als wanbetaler teboek staat, komt men niet in aanmerking voor een creditcard.
Als men wel in aanmerking komt voor een creditcard, is dat niet per definitie een feest.
Er zijn creditcard aanbieders die zeer hoge rentes berekenen. Het lijkt erg handig om een creditcard op zak te hebben maar als men eenmaal in het roodgaat,
wordt er een schuld opgebouwd. Dat is met een debitcard onmogelijk. Een debitcard moet van te voren opgeladen worden, er moet genoeg saldo zijn om gebruik te kunnen maken van een debitcard. Men kan per dag 2500 euro uitgeven met een debitcard en maximaal 7500 euro op een debitcard zetten. Afgezien van het feit dat je met een debitcard nooit in het rood kan gaan, maakt het ook niet uit als je een aantekening hebt bij het BKR.
Iedereen kan namelijk in aanmerking komen voor een debitcart.

Er zijn veel meer voordelen

Een debitcard heeft als voordeel dat je nooit in het rood kunt gaan. Een ander groot voordeel van een debitcard is dat je anoniem kan zijn. Het is niet nodig om een debitcard op naam te registeren, iedereen kan dus een debitcard aanvragen, ook voor een ander. Dit maakt een debitcart een perfect kado als je iemand geld wilt geven maar dat onpersoonlijk of niet netjes vind. Het is mogelijk om een bepaald bedrag op een debitcard te storten en deze dan kado te geven aan iemand.
Indien gewenst kan je later nogmaals geld op de debitcard storten, het saldo is namelijk online op te waarderen. Online aankopen doen kan ook gewoon met de debitcard. Het wordt door webwinkels als een creditcard gezien. Als je een debitcard opwaardeert zodat je een bepaald bedrag kan uitgeven bij een webwinkel die alleen creditcards accepteert, weet je dat men weinig kan
doen als de gegevens worden misbruikt. Er staat immers alleen saldo op de debitcart als je daarvoor kiest, in het rood gaan is immers onmogelijk. Alle bekende bedrijven, zoals Visa, Mastercard en American Express verstrekken debitcards. Deze zijn gewoon online aan te vragen.

5.00 avg. rating (97% score) - 2 votes